fbpx

Wat is online Marketing?

Het is geen luxe, maar een investering

Online marketing is eigenlijk gewoon marketing, maar dan online… Op deze pagina maak je kennis met online marketing en hoe Njord je hierbij kan helpen.

Wat is online marketing

Online marketing is een verzamelterm voor verschillende technieken die worden gebruikt om productendiensten en bedrijven via het internet onder de aandacht te brengen. Organisaties gebruiken online marketing om potentiële klanten te trekken met als doel dat bezoekers:

  1. een product kopen
  2. een abonnement afsluiten
  3. zich inschrijven voor een cursus
  4. een offerte aanvragen
  5. contactgegevens achterlaten en zo veel meer!

Het daadwerkelijk behalen van een doel wordt een conversie genoemd. De belangrijkste online marketing methoden worden hieronder kort besproken. Ook belangrijk om te weten, conversie is meetbaar. Online succes is dus meetbaar in cijfers en grafieken.

De belangrijkste vormen van online marketing

Social media marketing

Social media marketing is een vorm van internet marketing waarbij social media netwerken worden ingezet als marketinginstrument. Het doel van deze stroom is de creatie en distributie van content die door gebruikers gedeeld wordt met hun (eigen) sociale netwerk om nieuwe leads en dus potentiële klanten te bereiken en te overtuigen van je merk of product.

Email marketing

Email Marketing is een vorm van online marketing waarbij de ontvanger direct wordt benaderd voor commerciële uitingen. Het betreft mails die van een enkele aanbieder afkomstig zijn, de individuele berichten staan op zichzelf en bieden alle informatie die nodig is om het gewenste doel te bereiken. 

Vandaag de dag is email marketing geen spam meer. Ze is heel persoonlijk en adaptief. Het is vaak de laatste push tot verkoop.

Display advertentising

Display advertising, ook wel banner advertising genoemd, is het tonen van banners op diverse andere websites. Omdat het internet dagelijks door miljoenen mensen wordt gebruikt heeft het een enorm bereik en dus een groot aantal potentiële afnemers. Het is de zaak de juiste mensen te bereiken met de juiste advertentie.

SEO/ SEA

Daar waar SEO staat voor de organische vindbaarheid die je moet verdienen (door o.a. relevante content en linkbuilding), gaat Search Engine Advertising (SEA) om vindbaarheid waar je voor moet betalen. Hoe beter je scoort op SEO en SEA hoe beter de consument je bedrijf zal vinden bij het gebruiken van een zoekmachine zoals Google. Meer bezoekers is een grotere kans op verkoop. We kunnen over deze materie bijzonder ver uitbreiden, maar dat doen we misschien beter met een tas koffie erbij?

Influencer marketing

Een influencer, wat betreft internet marketing, is een persoon die andere mensen kan beïnvloeden om een product te kopen, een dienst af te nemen of merkbekendheid te stimuleren. Deze personen zijn zeer actief op social media, ze hebben veel fans en/of volgers, en kunnen invloed uitoefenen op een specifieke doelgroep.

Marketing projecten

Geniet hier van enkele van onze design projecten