fbpx

Wat is concepting?

Klanten kopen geen wat, maar een waarom!

In deze haven ontdek je alles over concepting. Dit is misschien een vage term voor iets wat broodnodig is in deze tijden. Klanten kijken steeds vaker naar het verhaal achter het product alvorens de aankoop te doen. Het is vaak de beleving die doorslaggevend is.

Wat is concepting?

Concept is een idee of een overtuiging dat de basis vormt voor de doelstellingen die je wilt behalen en beslissingen die je neemt. Een concept is niet zomaar een idee dat in je hoofd spookt. Het is een verzameling van ideeën, verpakt in een goed verhaal die de basis vormt voor keuzes die je maakt. Het vormt als het ware een kapstok of trechter voor de communicatiemiddelen.

Voorbeeld: IKEA

IKEA werd wereldberoemd, met de Billy-kast als icoon. Het succes schuilt niet in het product, maar juist in het onderliggende concept. IKEA vertrok namelijk vanuit een sterke gedachte: ‘meer mensen de kans geven om thuis een beter leven te krijgen’. Dat doen ze door het aanbieden van (betaalbare) meubels die mensen zelf kunnen vervoeren en in elkaar kunnen zetten, waardoor stijlvol wonen betaalbaar wordt. Net dát concept geeft alles vorm wat nu in IKEA te vinden is.

 

Waarom concepting?

Concepting levert het grote idee op waarmee je je strategie vertaalt naar een verhaal. Niet zomaar een verhaal: jouw verhaal. 

De gemiddelde mens ziet honderden merken en producten per dag. Het is aan het bedrijf om ervoor te zorgen dat jouw product/merk er boven uit steekt. Een goed concept raakt de juiste snaar bij je doelgroep. Het zorgt voor onderscheidend vermogen en consistentie in je communicatie. Het zorgt ervoor dat jij je onderscheidt van je concurrentie.

Als je het goed doet, claim je een stuk van de markt waarop de concurrentie van het begin af aan kansloos op is. Hier heb je een zee van creativiteit voor nodig en dat is waar Njord bij kan helpen. 

Plan van aanpak

Een half schip of een schip met gatan? Dat zinkt!

 Wij gaan steeds voor de totaaloplossing. Je werkt dus niet met één persoon, maar met een (h)echt team dat samen met jou op zoek gaat naar de gepaste strategie die inspeelt op de kennis en know-how van elk teamlid! Maak kort kennis met onze workflow:

Fase 1: Analyse
In de eerste fase analyseren we jouw bedrijf en de concurrenten. We kijken hoe zij het aanpakken en hoe we ons kunnen differentiëren.
Fase 2: Doelen stellen
Nu we een kijkje hebben genomen bij de concurrenten, de sterktes en zwaktes hebben vergeleken, gaan we doelen stellen die we willen behalen. Deze doelen worden samen geformuleerd volgens het SMART-principe.
Fase 3: Strategie bepalen
De volgende stap is het bepalen van de koers. Deze strategie hangt af van bedrijf tot bedrijf en van de vooropgestelde doelen. De strategie wordt steeds beslist in samenspraak met de klant, met jou.
Fase 4: Van strategie naar Creatie
In deze fase gaan we de gekozen strategie omzetten in realiteit. We halen alles uit de kast om de doelstellingen te bereiken. Via welke kanalen we de strategie uitrollen werd beslist in de vorige stap en dit plan, deze route gaan we nu varen.
Fase 5: Evalueren en aanpassen
Meten is weten. We gaan evalueren of de marketingcampagne de vooropgestelde doelen behaald. Indien nodig kunnen we onze koers bijsturen om toch in de juiste succeshaven aan te komen.
1
2
3
4
5

Gebruik de gele balk om te scrollen.

Marketing projecten

Geniet hier van enkele van onze design projecten